Я би не сильно переймався перемовинами Суркова і Волкера без України – політолог

Вчора у Мінську відбулася зустріч спецпредставника Держдепу США Курта Волкера із радником російського президента Владислава Суркова. Вони обговорювали ситуацію на сході України.

«Зараз всі стурбовані тим, що Сурков щось з Волкером обговорював щодо України.
Мовляв, обговорюють Україну без України і т.д. Я би не сильно цим переймався тепер, коли є новий санкційний закон. Щоби не говорив Волкер чи навіть сам Трамп - закон у США є закон, а, отже, будь-яке "обговорення України" можливе лише у рамках цього закону. А там чітко зафіксоване питання територіальної цілісності України»
, - написав у Фейсбуці політолог Петро Олещук.

За його словами, загалом, перемовини Сурков-Волкер - це якраз свідчення рівня американо-російських взаємин.

«Волкер, який є "відповідальним за Україну" від США, і Сурков - "радник". Рівень трохи вищий за "неформальну дипломатію". Фактично, мова про те, аби підтримувати якісь контакти і якось обговорювати питання хоча б на рівні визначення суперечностей. І вони цим займаються. Загалом, перемовини США і РФ не виглядають перспективними. Росію цікавила лише "велика угода" і поділ світу. США не можуть їм цього дати, і навіть торгувати відповідними пропозиціями не можуть. З іншого боку, пропонувати щось таке, що б переконало Кремль піти з України в США теж не можуть», - відзначив Олещук.

Леся, 22.08.2017 09:05



Вибір редакції

Найпопулярніші новини