Влада негайно має надати право українцям на захист - нардеп

Вчора ввечері на проспекті Гагаріна в Дніпрі невідомі з автоматичної зброї поранили і вбили ветеранів АТО. Колишній боєць 11 батальйону 59 бригади Максим Іващук загинув на місці від кульового поранення в голову.

Колишній боєць 20-го мотопіхотного батальйону Олексій Вагнер загинув вже у лікарні. Тяжко поранений відомий у Дніпрі адвокат, воїн-доброволець та захисник постраждалих у сутичках 9 травня ветеранів АТО Едмонд Саакян.

«Едмонду Саакяну дуже пощастило – він міг би загинути разом із іншими ветеранами АТО, якби у нього не було особистої зброї. За даними свідків, він встиг зробити кілька пострілів у відповідь. Цей інцидент вчергове довів, що українцям потрібно надати право на збройний захист. Право на захист – це не просто право мати зброю, а право реально захищати себе. Адже оборонятися за допомогою зброї, навіть легальної мисливської, – це сьогодні гарантія умовного терміну в кращому випадку або термін за ґратами. Людина стане «недогромадянином», випаде з нормального життя і все лише через те, що захищала себе і близьких. Це неприпустимо!», - написав на своїй сторінці у Фейсбуці народний депутат від Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

За його словами, більшість громадян сьогодні лишаються беззахисними перед добре озброєними бандитами через спротив влади законодавчому унормуванню права на захист. На думку влади, єдине, що має робити простий громадянин у критичній ситуації, – чекати на поліцію. Але коли рахунок йде на секунди, це безглуздо.

«В парламенті вже понад 4 роки зареєстровані і чекають розгляду законопроекти, які покликані нарешті врегулювати питання обігу зброї для населення, але владі все «не на часі». Аваківська банда чинить кипучий спротив будь-яким зброярським законодавчим ініціативам, аби зберегти свою монополію на обіг зброї і монополію на корупцію в цій сфері. Тим часом збройних сутичок в мирних українських містах буде, на жаль, все більше. Адже в країні йде війна, і обсяг нелегальної зброї, якою якраз і вчиняють злочини, лише збільшується. В Україні від 2 до 6 млн нелегальних стволів. А право громадян на захист досі законодавчо не врегульоване. Хоча досвід тієї ж близької нам Молдови свідчить, що за 7 років після вступу в дію дозволу володіти короткоствольною зброєю кількість злочинів із використанням вогнепальної зброї впала у більш ніж 6 разів! У зв’язку з цим, у мене до пана Авакова лише одне запитання – скільки ще крові невинних жертв повинно пролитися, щоб ви зупинили своє шкідливе для країни антизброярське лобі?», - написав народний депутат.

 

Леся, 25.07.2017 18:22



Вибір редакції

Найпопулярніші новини