Колись і за 5 колосків судили. Медики стали горою за лікаря-хабарника

24 квітня, під час отримання хабара в своєму кабінеті був затриманий 58-річний завідувач відділення однієї з обласних лікарень Івано-Франківська. Мова йде про отримання 4 тис. 100 гривень за проведення операції та видачу довідки.

За інформацією «Галичини» на хабарі затримали Олександра Копчака, заввідділенням інвазивних методів діагностики та лікування. Відділення, яке він очолює, надає спеціалізовану допомогу жителям Прикарпаття з хірургічними та кардіологічними захворюваннями.

Лікаря, якого затримали на хабарі, підтримали його колеги. Кажуть, що він – не хабарник, а отримати «подяку», він мав цілковите моральне право.

«В історії цієї знедоленої України вже були факти, коли за 5 пшеничних колосків давали 25 років Сибіру», - заявили медики.

За їх словами, за завідувача відділенням його сімя не зможе внести велику заставу, бо немає грошей, а депутати, яким він рятував життя, не візьмуть його на поруки.

Саме тому медики вийшли вчора, 27 квітня, на протест під адмінбудинок.

За словами головного медика міста Марії Бойко, медики просто вийшли із протестом проти системи, сказала вона в коментарі Курсу.  «Система нас так навчила, – подякувати, і ти впевнений, що воно тобі допоможе», - відзначила Бойко. 

Леся, 28.04.2017 09:31



Вибір редакції

Найпопулярніші новини