Гонтерева – неефективний керівник, який зробив дуже багато поганого для банківської системи України - експерт

Валерія Гонтарева – руйнівниця, яка за два роки знищила усю банківську систему країни та стабільність національної валюти, вважає Андрій Новак, голова Комітету економістів України.

За його словами, Валерія Гонтерева – неефективний керівник, який зробив дуже багато поганого для банківської системи України. Діяльність голови НБУ потрібно оцінювати за трьома критеріями: стабільність національної грошової одиниці, доступність кредитних ресурсів та надійність банківської системи держави.

«По всіх цих трьох позиціях у нас величезні мінуси. Курс гривні знищений, банківська система зруйнована більше, ніж на 50 відсотків. Напрошується висновок, що цей керівник Нацбанку – руйнівниця, яка за два роки зробила дуже багато поганого для курсу гривні та й цілої банківської системи. І це при масштабній зовнішній фінансовій підтримці, яку Україна отримує протягом останніх трьох років.

В Україні достатньо фахівців, які можуть замінити Гонтареву. Тож не слід запрошувати іноземців керувати центральним банком нашої держави. Думаю, що охочі є. Інше питання – мотивація. НБУ будь-якої країни має залишатися незалежною інституцією і, перш за все, від кредитних квот. Та Президент порозставляв на всі ключові посади своїх людей. Тож думаю, що він, замінивши одну «свою» людину, намагатиметься поставити іншу», - говорить Новак.

Леся, 11.04.2017 09:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини