Держава мусить перешкоджати появі російських диверсантів ще на етапі перетину українського кордону - політик

Не можна до кожного в Україні потенційно цікавого росіянам в якості мішені приставити по 10 СБУшників. Навіть якщо здійсниться мрія авторитарної влади , і лави СБУ збільшаться ще вдесятеро. 
Держава мусить перешкоджати появі російських диверсантів ще на етапі перетину українського кордону, вважає колишній нардеп від Прикарпаття Олесь Доній.

За його словами, для цього було потрібно в першу чергу розірвати дипломатичні стосунки з Росією, припинити з нею державне транспортне сполучення та ввести візовий режим.

«Нарешті визначитися з окупованими Росією територіями. Ввести режим однобічного перетинання кордону(з окупованих територій-одноразове перетинання на вільну від окупантів територією, і ніяк не зворотньо. А не так як зараз-постійне курсування то на територію під окупантами, то на вільну територію). Фактично-вивід українських громадян з територій , які знаходяться під контролем окупантів. Для цього-комплекс заходів по забезпеченню біженців житлом, тимчасовою роботою, соціальними гарантіями», - вважає Доній.

Проте, за його словами, всього цього за три роки агресії з боку Росії не зроблено. 

«А це означає, що російські спецслужби можуть в Україні робити що завгодно: вбивати "мішені", підривати склади, купувати політиків і чиновників, створювати організаційні та пропагандистські мережі», - додає політик.

Леся, 23.03.2017 13:41



Вибір редакції

Найпопулярніші новини