Законодавче закріплення статусності української мови є настільки потрібним, що тут не може бути теми для дискусії – політик

У Верховній Раді зареєстрували закон, який стосується української мови. Законодавці пропонують встановити нові правила використання української мови у ЗМІ, рекламі, кінематографі. Окрім того, в законопроекті вказано, хто із державних осіб повинен володіти українською мовою, а рівень володіння повинні перевіряти співробітники Центру української мови.

За словами прикарпатського політика Юрія Романюка, такий закон на часі.

«У ФРН або Британії всім настільки очевидним є державність мови титульної нації, що їм може не прийшло б у голову розробляти такий закон!  Але.... в Україні на законодавчому та репресивному рівні нашу мову знищували протягом останніх 300 років мінімум 4-5 держав-загарбників та окупантів разів 30+! Тому, законодавче закріплення статусності та поширення української мови є настільки очевидним, потрібним, життєво необхідним та актуальним, що тут не може навіть бути теми для дискусії ( в плані доцільності), лише в елементах нюансів окремих норм або статей, уточнень, коректувань», - вражає Романюк. 

Леся, 23.01.2017 07:14



Вибір редакції

Найпопулярніші новини