Сворак і Преснякова не були в списках на обмін полоненими – журналіст

Сьогодні, 27 грудня, бойовики передали українській стороні двох жінок Анжеліку Преснякову та франківчанку Ольгу Сворак. Проте, за інформацією журналіста Юрія Бутусова, вони не були у списках на обмін полоненими, про він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Зараз російські ЗМІ пишуть, що "ДНР передала Києву двох полонених жінок". Хто ці "полонені"? Може, якісь агенти СБУ або снайпери ВСУ? Може їх взяли на полі бою? Одна з них - проста жінка, яка закохалася в чоловіка, що проживає на окупованій території. Він її запросив до себе, але потім вирішив позбутися, звинуватив її в пособництві "укропам" і її кинули "на підвал". Інша "полонена" - суддя з Маріуполя. Обидві ці жінки не були в списках полонених для обміну - це просто заручники, схоплені без якихось причин», - написав Бутусов.

За його словами, замість цих двох нещасних випадкових людей, яких просто схопили на вулиці без всяких причин, і які пережили катівні, куди ніколи не приїжджають ні правозахисники, ні ОБСЄ, ні ООН, Україна "добровільно" передасть відразу 15 осіб зі списку на обмін.

«Передаємо 6 жінок і 9 чоловіків, які на відміну від цих двох заручниць перебували в списках на обмін. Україна заручників не бере - передаємо тільки реальних терористів, найманців, шпигунів і їх посібників, інтерес до яких проявляє противник», - написав журналіст.

Леся, 27.12.2016 10:28



Вибір редакції

Найпопулярніші новини