Чергова оборудка? Міська влада хоче купувати підручники на комерційні основі, витрачаючи у рази більше грошей – активіст

Керівництво департаменту освіти та науки МВК проігнорувало розпорядження міністерства освіти про державні закупівлі підручників для 4-7 класів та витратило виділені кошти для цієї процедури не за призначенням. Про це у Фейсбуці написав громадський активіст Тарас Демянів.

«А тепер оголошує конкурс на постачання підручників за комерційною вартістю, а не ціною задекларованою МОН. Для прикладу вартість підручника згідно державного замовлення на пряму від видавництв становить 29,98грн., а комерційна вартість від фірм прокладок 80,00грн. Тобто міністерство домовилися з видавництвами про мінімальну вартість підручників та зафіксували ціни на друковану продукцію ще в навесні 2015 року. А адміністрація ДОН ІФ МВК спеціально створила такі умови щоб реалізувати чергову сіру схему незаконного збагачення. От і виникає підозра керівництва департаменту освіти МВК у корупційній складовій даного дійства», - написав Дем’янів.

Окрім того, за його словами, є питання і до організації харчування у школах. Івано-Франківськ є чи не єдиним містом в Україні, де учні початкової школи платять за сніданки.

Леся, 23.12.2016 09:53



Вибір редакції

Найпопулярніші новини