У Польщі антиукраїнська істерія, а міністерство закордонних справ зволікає із реакцією - Лубківський

У Перемишлі 10 грудня відбувся «Марш орлят перемиських і львівських» під час якого лунали вигуки «смерть українцям».

«У Польщі знову антиукраїнська істерія - у Перемишлі лунають українофобські гасла. А в Києві знову мовчить українське міністерство закордонних справ, зволікає з реакцією наше посольство у Варшаві», - написав у Фейсбуці колишній радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

За його словами, повторюється ситуація 11 листопада ц.р., коли поляки сплюндрували український прапор.

«Пригадуєте реакцію України - щось там сказав наш тимчасовий повірений у справах (навіть не посол), польського посла на Михайлівську так і не викликали... Такі випадки траплятимуться доти, допоки у влади не прокинеться почуття гідності, доки вона сама себе не поважатиме і не змусить це робити інших. Хто б це не був», - вважає Лубківський.

За його словами, потрібно було сьогодні, в неділю, викликати посла Польщі Пєкла до МЗС і вимагати пояснень.

«Маємо вимагати від польської влади вибачень, встановлення і покарання винних у розпалюванні міжнаціональної і міждержавної ворожнечі та недопущення таких антиукраїнських випадів у майбутньому. І ще одне. Мене тривожать не так антиукраїнські суспільні настрої у Польщі, як мовчання польських еліт. Якщо мовчать польські еліти - значить суспільство віддзеркалює їхні настрої», - говорить Лубківський.

Нагадаємо, депутати Івано-Франківської обласної ради за ініціативи «Свободи» підготували звернення щодо антиукраїнських настроїв в Польщі. Проте його не підтримали на сесії.


Леся, 12.12.2016 09:43



Вибір редакції

Найпопулярніші новини