Мінімальна зарплата від Гройсмана може бути фікцією - нардеп

Мінімальна зарплата, яку обіцяв Кабмін прем’єра Володимира Гройсмана насправді може виявитися фікцією, про це у Фейсбуці написав нардеп від Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

Справа у тому, що мінімальний тарифний розряд по тарифній сітці для бюджетників мають намір  прив’язувати до суми 1600 гривень, а не 3200.

«Це шахрайський підхід уряду до підняття мінімальної зарплати», - відзначив нардеп.

За його словами, тарифна ставка першого розряду залишається на рівні 1600 гривень. 3200 — це не мінімальна зарплата, а тільки база для оподаткування, тобто база для того, щоб збільшити фіскальний тиск, незалежно від того, скільки ви отримали.

«Навіть якщо людина отримає 1600 чи 2000 гривень зарплати, їй доведеться заплатити податки із розрахунку 3200 гривень мінімальної зарплати. Це шахрайський підхід, це означає приховати збільшення податкового тиску на кожного платника податків, і на бізнес в тому числі, але не гарантувати отримання мінімально 3200 грн кожному працюючому громадянину України», - пише нардеп.

Він додає, що стаття 6 Закону про оплату праці говорить що тарифна ставка працівника першого розряду встановлюється в розмірі що перевищує законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати.

Леся, 05.12.2016 09:21



Вибір редакції

Найпопулярніші новини