Нардеп розповів про те, як Ложкін уникну кримінальної відповідальності і став головою Адміністрації Президента

Народний депутат від Прикарпаття Юрій Дерев’янко у контексті можливої відставки Бориса Ложкіна із посади голови Адміністрації Президента пропонує згадати кілька фактів із його біографії.

«За кілька днів до початку Революції Гідності Ложкін продає свій актив - Український медіахолдинг (УМХ) - младоолігарху Курченку - гаманцю сім'ї Януковича - за шалену суму в 315 мільйонів євро. Ложкін не заплатив жодної гривні податку до Державного бюджету від цієї операції, адже кошти поступили на рахунки офшорної компанії на Британські Віргінські острови», - написав нардеп.

Після падіння режиму Януковича, Ложкін отримує посаду Голови Адміністрації Президента Петра Порошенка.

 «Австрійська Центральна прокуратура по боротьбі з економічною злочинністю і корупцією розпочала слідство у кримінальній справі проти Бориса Ложкіна та порушила кримінальні справи стосовно відмивання цих коштів. Проте наша Генеральна прокуратура не бачила в цьому ніяких проблем. І Ложкін та його партнери уникли відповідальності. У той самий час розслідується окрема кримінальна справа щодо Курченка, якого підозрюють в організації злочинного угрупування, пов'язаного, в тому числі, з відмиванням коштів. Такі от прості факти, а «далі додумайте самі», - написав у Фейсбуці нардеп.

За його словами, українці занадто багато уваги приділяємо посаді керівника Адміністрації Президента, завдання якого лише організовувати роботу кабінету Голови Держави.

 

Леся, 28.08.2016 14:16



Вибір редакції

Найпопулярніші новини