Януковича намагаються легалізувати в інформаційному полі – політолог

Сьогодні в Святошинському суд мав бути допитаний колишній президент Віктор Янукович. Проте допит перенесли на 28 листопада, оскільки в суд не змогли доставити підозрюваних у розстрілі майданівців беркутівців.

На думку політолога Петра Олещука, Януковича просто намагаються легалізувати в інформаційному полі. Він пригадує схему, які запропонували американському президенту Дональду Траму по Україні – Крим, фактично, визнати російським, Донбас отримує певну автономію, а Україна отримує кошти на відновлення окупованих територій.

«Не важко зрозуміти, що ця схема "пахне" великими грошима, і було б дивно, якби вона не зацікавила "донецьких", які навряд чи погодились віддати це все комусь іншому. У них навіть і кандидатура є - на місце в "Уряді національної згоди" після проведення "демократичних виборів у ОРДЛО". Але до цієї кандидатури треба всіх потроху привчати. І тут маленька інформаційна хитрість. Якщо просто взяти інтерв'ю у Януковича - канал, котрий зараз це покаже, просто рознесуть. А от "допит" - ну нічого, наче нормально. Так поступово "Легітимного" легалізують у інформаційному просторі. До речі, дискурс про "доллар по 8" - це теж з цієї теми. Очевидно, щоб потім цей "сценарій" запропонувати комусь впливовому у Вашингтоні», - вважає Олещук.

Леся, 25.11.2016 14:18



Вибір редакції

Найпопулярніші новини