Табір «Горгани» не є табором. Доглядали за дітьми погано, харчували із порушенням санітарних норм – Кулеба

Табір у оздоровчо-відпочинковому комплексі «Горгани», в якому за дітьми не доглядають і начебто навіть пропонують алкоголь не є табором, про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав уповноважений президента України із прав дитини Микола Кулеба після того як отримав відповідь на запит із Івано-Франківської ОДА.

За словами Кулеби виявилося, що зазначений комплекс не включений до Державного реєстру дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, оскільки, згідно статуту, надає послуги виключно з проживання та харчування туристичних груп та окремих громадян. Групи дітей із 18 осіб там перебували в якості туристичних груп. Їх заїзд організувало туристичне агентство «Турист-Лайф». Туристичне агентство не забезпечило у належній кількості групи керівниками, ті що були – без досвіду роботи.

Окрім того, виявилося, що у «Горганах» харчування дітей здійснювалось з порушенням вимог санітарного законодавства (не був представлений денний меню-розклад; відсутні документи, які засвідчували б безпеку та якість харчових продуктів; не представлено особові медичні книжки персоналу кухні; не відбирались добові проби готової продукції).

«Висновок напрошується один – БАТЬКИ! Дізнавайтесь як можна більше інформації про місце, в якому буде відпочивати ваша дитина! Читайте відгуки в інтернеті, запитуйте знайомих і обов’язково перевіряйте обраний табір в Державному реєстрі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку!!!
Наголошую, що саме батьки є відповідальними за відпочинок своїх дітей!»
- написав Кулеба.

Окрім того, він дав пораду батькам, чиї діти знаходяться у закладі, де відбувається щось подібне: «Одразу дзвоніть в поліцію! Не мовчіть! Фіксуйте порушення! Ви можете врятувати не одну дитину від проблем!»

Леся, 11.08.2016 08:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини