"Країна гранат, вбивств і ДТП": жителька т.зв. «ЛНР» про страшну ціну "свободи" на території самопроголошеної республіки

Ті, хто кликали на свою землю "руський мір", починають розуміти, яка біда прийшла разом з ним.

«У моє місто знову прийшла біда. Вірніше, вона і не йшла. З першого березня 2014 року, з першого триколора, з перших колорадок", - пише у своєму блозі жителька т.зв. «ЛНР» Олена Степова, й продовжує:

"Червонопартизанськ - місто-супутник Свердловська. Першим побачило гради і БТРи, що заїжджають з боку Росії. Перший прийняло на себе осколки і снаряди.

«Ополчення» першої козацької сотні імені Стаса Синельникова «РИМ» влаштувало в ньому і контрабандну базу, і танковий полігон. Отруїло ставки, скинувши в них залишки загинувших російських віськоовслужбовців та бойовиків т.зв. «ЛНР».

Мені боляче. Мені досі болить Донбасом. Сказати, - сумую - не сказати нічого. Мені страшно від того, у що перетворився моє місто.

Те, що світу більше немає, люди часто не усвідомлюють. Як і те, що «визволителі», яких вони обожнювали, всього лише п'яні відморозки, які прийшли грабувати і вбивати.

Ну, добре, добре, - в сотий раз кричу землякам, ви хотіли створити своє, незалежна держава або приєднатися до чужої країни. Добре! Але чому «свобода», яку ви отримали, геть відібрала мозок, мораль, пробила дно і видає такий запах тліну, що хочеться відмитися, навіть читаючи новини?

З перших днів «свободи» в місті не дотримуються правил дорожнього руху. 80% водіїв їздить за кермом п'яними або навіть з пляшкою пива. Всі «вирішують» з ДАІ прямо на місці, випиваючи пиво з горла. Таксисти продають зброю і наркотики, їздять п'яні або «обкурені». Це стосується і водіїв автобусів. В Україні (ах, вона погана) цього було робити не можна. Невже ця війна за «все можна»? На ринку реалізатори п'ють прямо перед покупцями. У салонах краси пилюка і павутина.

Хамство в магазинах. Продаж прострочених або несвіжих продуктів. В аптеках ліки, термін придатності яких продовжений (!) Наказом «Міністерства охорони здоров'я ЛНР». Посварилися сусіди або родичі? Питання, хто праві, з'ясовується киданням гранати у двір. Заздрість породила доноси. Вбивають сусіди сусідів, дізнаючись, що ті отримали заборгованість по пенсії в Україні. Пишуть доноси, щоб помститися або заволодіти майном. Підвали. Тортури. Незаконні заволодіння автотранспортом. Повальна наркоманія. Учні б'ють вчителів. Зґвалтування. І не тільки дівчаток, дівчат, жінок і бабусь. Гвалтують чоловіків. Чоловіки. І все це виправдовується обивателем. Невже це ваша свобода? Те, за що ви воювали і продовжуєте воювати?

Скільки їх, невинних жертв війни? У моєму місті, якщо вважати Свердловськ і Червонопартизанськ, - рахунок йде на тисячі. Більше 3 000 зниклих без вісті і загиблих мирних громадян. А скільки покалічених в ДТП? Померлих від побоїв і поранень, отриманих не в бою, ні, а від відморозків, залізли грабувати будинок. Скільки? У місті немає "фашистів", "укропів", "правосеків" і всіх віртуально придуманих військ НАТО. Свої вбивають своїх. Визволителі звільнених».

Леся, 06.07.2016 11:23



Вибір редакції

Найпопулярніші новини