Першого зареєстрованого кандидата на 85 окрузі звинуватили у порушеннях виборчого законодавства

Перший зареєстрований кандидат у ЦВК на мажоритарному окрузі самовисуванець Святослав Кавінський розмістив свої рекламні білборди ще до реєстрації, окрім того, на них не вказано вихідних даних, що заборонено виборчим законодавством, повідомляють в ОПОРІ.

За словами Івана Маруняка, координатора ОПОРИ на Прикарпатті, формально рекламні матеріали до реєстрації Кавінського кандидатом у народні депутати, не можна вважати агітацією.

«Інша справа, що після реєстрації кандидата не усунули візуальні матеріали з його прізвищем, які не містять вихідних даних. Цей факт має ознаки порушення обмеження, встановленого частиною 23 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», яка прямо забороняє виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Крім того, законодавством встановлена пряма заборона на використання коштів для проведення агітації поза межами виборчого фонду», - говорить Маруняк.

Сам Кавінський заявляє, що вихідні данні є на всіх його білбордах.

«Вихідні дані є на усіх білбордах: хто надрукував, коли, і таке інше. Я спеціально це контролював», - відзначив кандидат у народні депутати.

Леся, 02.06.2016 09:12



Вибір редакції

Найпопулярніші новини