Розміщення поліцейської місії ОБСЄ не вплине на створення умов для проведення виборів на Донбасі – нардеп

На Донбасі можуть розмістити поліцейську місію ОБСЄ, принаймні про це попередньо домовилися під час телефонних переговорів президентів на рівні «нормандської четвірки». Разом з тим нардеп Олександр Бригінець вважає, що розміщення такої місії не створить умов для проведення виборів на окупованих територіях Донбасу, про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Якщо це будуть сили, які займуть місце між ЗСУ і окупаційними військами, то позиції для них готуватимуться і визначатимуться роками, тим паче що і сил немає... Якщо це будуть просто патрулі, які шастатимуть туди-сюди, то що це міняє в порівнянні з нинішньою ситуацією? Вони і так шастають  Якщо до складу цієї місії входитимуть і росіяни на що Путін, як я розумію, розраховує, то це лише погіршить ситуацію...» - пише Бригінець.

За його словами, якщо би йшлось про щось серйозне, то ОБСЄ бодай почала би формувати контингент, чого не відбувається.

«Чи може така місія в принципі якось вплинути на ситуацію? Так! Якщо вона почне свою роботу з встановлення спостереження (а краще контролю) над російсько-українським кордоном, куди зараз їх навіть на випадкову прогулянку не пускають...Тож, поки далі розмов нічого не піде», - пишк Бригінець.

Леся, 25.05.2016 09:52



Вибір редакції

Найпопулярніші новини