Порошенко виводив гроші в офшор - журналіст

Понад місяць тому президент Петро Порошенко потрапив у офшорний скандал. Тоді він сказав: «Компанія не має відкритого рахунку і, відповідно, не має жодного пенсу, жодної копійки фінансових перерахувань». Проте виявилося, що це не так. Журналісти знайшли нові цікаві документи.

«В цій офіційній формі про акціонерний капітал йдеться про те, що за тиждень до виходу нашого першого розслідування, 25-го березня 2016-го року український фонд "Прайм Ессет Капітал" (власник Петро Порошенко) перерахував за акції 3 мільйони 926 тис. євро кіпрській компанії "CEE Confectionery Investments Ltd." (кінцевий бенефіціар Петро Порошенко). В графі "тип платежу" написано: "кеш". Тобто українська фірма Порошенка купила за майже 4 мільйони євро 18 тисяч акцій його ж кіпрської компаніїї. Остання, нагадаю, на той час належала його віргінській фірмі, власником якої і був Порошенко (коло замкнулося)», - написав на своїй сторінці у Фейсбуці журналіст Дмитро Гнап.

«Хоча, можливо, президент каже правду і у його кіпрської фірми справді немає банківських рахунків. Просто президентські юристи привезли валізу з грошима на Кіпр і поклали в касу кіпрського підприємства, взамін отримавши сертифікат власника акцій.
Але пікантності ситуації додає те, що за три тижні до цього, 3-го березня 2016-го року глава Нацбанку пані Гонтраєва підписала постанову, згідно якої такий тип операцій по виведенню валюти за кордон був заборонений. Хоч готівкою, хоч безготівкою. "З метою стабілізації ситуації на валютному ринку". 
Це, звісно, дуже схоже на пафосно проголошену президентом деофшоризацію, з метою припинення виведення коштів з України. Йшов двісті якийсь там день рішучих реформ»
, - пише журналіст.

Леся, 19.05.2016 07:16



Вибір редакції

Найпопулярніші новини