Бойовики заявили, що не звільнять заручників, якщо не буде амністії - Геращенко

Бойовики вже відверто не приховують, що звільнення заручників може відбутися тільки після амністії, про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала віце-спікер, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

«Отже, незаконно утримувані українці стали справжніми заручниками ОРДЛО (окремі районі Донецької та Луганської областей – ред.). Бойовики утримують заручників , виторговуючи своє майбутнє.  Що ж, це позиція… Про неї мають знати мами заручників, їх родини, вся Україна. І весь світ. І лідери ЄС, і нормандського формату. Позиція контрольованих РФ представників ОРДЛО - це і є позиція Москви, яка таким чином , вустами ОРДЛО заявляє про відмову виконувати пункт мінських угод про звільнення всіх незаконно утримуваних осіб», - написала Геращенко.

За її словами, навіть нейтральна і відсторонена місія ОБСЄ  визнала, що процес звільнення заручників фактично заблоковано вимогою амністії. 

«В той же час в жодній країні світу амністія під час бойових дій не проводиться. Тільки після встановлення сталого режиму тиші. І проводитися вона має українськими органами влади і правосуддя, які поки що не працюють на окупованих територіях», - написала Геращенко.

Леся, 18.05.2016 18:50



Вибір редакції

Найпопулярніші новини