Експерт про нові тарифи: Українців кинули у воду, прив’язавши камінь

Тарифи на комунальні послуги треба було збільшувати поступово, про це у ефірі «Громадського радіо» сказала член колегії Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Марія Яковлєва.

«Це потрібно робити поступово, в нас просто «кинули у воду, прив’язавши камінь». Від реформування ми сьогодні бачимо виключно підвищення тарифів. Ми не бачимо окремої програми по лічильникам і термомодернізації», - сказала Яковлєва.

Окрім того, за її словами, програма надання субсидій є застарілою та недосконалою.

«Перше підвищення принесло, що кожен третій українець подався на отримання субсидій. Ще одне підвищення принесе 50%», - сказала Яковлєва.

За її словами, іноземні фахівці відзначають, що  система субсидування працює при показниках 15-20% від загальної кількості населення.

Нагадаємо, за інформацією міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, 32 тис. мешканців міста звернулися за отриманням субсидій.

«Найбільше проблем закорінені в бідності. Подивіться: 32 тисячі мешканців міста звернулися по субсидії. Тобто їх потребує кожна третя родина іванофранківців. Коли я прийшов до влади, 8, 5 тисячі людей чекали в черзі, аби отримати субсидію», - відзначив Марцінків.

Леся, 13.05.2016 10:30



Вибір редакції

Найпопулярніші новини