Місце Оксани Царевич не на біржі праці, а у виправній колонії - нардеп

Скандально відома суддя Печерського районного суду Києва Оксана Царевич, яка родом із Прикарпаття, на теперішній час не рекомендована Верховній Раді для пожиттєвого призначення.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав нардеп Віталій Купрій.

Це сама та суддя, яка вірою і правдою обслуговувала режим Януковича, виносила рішення проти учасників Революції гідності. Нещодавно у неї скінчився 5-річний термін повноважень і відповідно до статей 76 і 79 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" і вона направила заяву до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККС) для отримання рекомендації на безстрокове обрання її Верховною Радою на посаду судді.

«Сьогодні на зустрічі з головою ВККС Сергієм Козьяковим він повідомив мене, що питання Царевич знаходиться лише в процесі розгляду, остаточного рішення не прийнято. Враховуючи великий суспільний рещонанс, я вважаю, що розгляд "заслуг" Царевич перед Україною має бути публічним з анонсуванням заздалегідь відповідного засідання ВККС.

В будь-якому випадку, навіть при рекомендації ВККС визнати Царевич білою та пухнастою, останнє слово буде за Верховною Радою. І відповідно до статті 81 вищезгаданого закону ми її в ніякому разі не оберемо, і в кінці кінців звільнемо за поданням Вищої ради юстиції.

Хоча її місце однозначно не на біржі праці, а у виправній колонії!», - написав Купрій.

Леся, 01.04.2016 18:36



Вибір редакції

Найпопулярніші новини