Команді «Побудовано в Івано-Франківську» погрожують

ОФІЦІЙНА ЗАЯВА

Команда «Побудовано в Івано-Франківську» з початку реалізації проекту зіштовхнулася з неодноразовими випадками погроз, шантажу і намаганнями підкупу. З приводу цього, публікуємо офіційне звернення керівника проекту Побудовано в Івано-Франківську Володимира Кушніренка.

Шановні читачі, в першу чергу, дякуємо вам за те що ви з нами! Завданням проекту є повне та об’єктивне дослідження ринку нерухомості в Івано-Франківську. Будівельні афери, скандали та конфлікти між між покупцями нерухомості і забудовниками в будівельній галузі – негативні явища, які, на жаль, часто зустрічаються в нашому місті. Франківці постійно звертаються до журналістів по висвітлення таких випадків і захист своїх прав. Тому нашою метою є дослідження об’єктів будівництва і перевірка будівельних компаній, що дає змогу мешканцям міста мати доступ до інформації про будівництво у Івано-Франківську та мінімізує порушення містобудівних норм. Ми хочемо бути інструментом, який допоможе франківцям не стати жертвами обману чи заручниками будівельних конфліктів. Ми працюємо в інтересах громади нашого міста.

У дослідженнях і при перевірці фактів ми керуємося офіційними джерелами, документами, рішеннями дозвільних інстанцій, нормами законодавства та, в разі наявності судових тяганин, кінцевими рішеннями суду, які набрали законну силу.

В ході нашої роботи почастішали випадки, коли нам роблять «пропозиції» відстоювати «певну позицію» у конфліктних ситуаціях. Коли ж розуміють, що ми оперуємо виключно документами і спираємося на букву закону, то пробують вдаватися до погроз і шантажу, пошуку надуманого "компромату", поширення безглуздих чуток.

Факти без маніпуляції і підтасовки, - тобто правда, - часто буває гірка і неприємна. Але вона всерівно залишається правдою. Немає однієї правди для забудовників і влади, а іншої - для мешканців міста. Влада служить мешканцям міста, так само, як забудовники, реалізуючи свої комерційні інтереси, працюють для мешканців міста - виключно у законній площині.

Трапляється, що забудовники у погоні за прибутками намагаються обійти закон. Іноді мають місце випадки, коли активісти і навіть депутати, залучені в процес розбудови нашого міста, теж мають власні приховані мотиви. Ми ж оперуємо тільки нормами закону і документами. І готові й надалі відстоювати правду, незважаючи на тиск котроїсь зі сторін конфлікту, або зацікавленої особи чи групи осіб.

Розцінюємо тиск як ознаку того, що підняли важливу тему і зачепили "болісні" її аспекти. Відтак, наша робота мусить бути продовжена. Заявляємо, що й надалі будемо керуватися фактами, будемо перевіряти інформацію, і не будемо піддаватися на маніпуляції.

У випадку перешкоджання журналістській діяльності також діятимемо відповідно до закону.

Будьте з нами.
З повагою, Володимир Кушніренко.

Леся, 26.02.2016 18:26



Вибір редакції

Найпопулярніші новини