Івано-Франківськ – одне з найпрогресивніших міст України - Дубілет

Сьогодні, 27 січня, міський голова Руслан Марцінків підписав меморандум «Про співпрацю щодо інформаційної взаємодії» з директором з інформаційних технологій «ПриватБанку» Дмитром Дубілетом. Наше місто стало першим в Україні, де це вдалося здійснити в електронному вигляді. «Івано-Франківськ – одне з найпрогресивніших міст України. Ви перші, хто зголосився підписати документ в електронному вигляді, і одні з перших, хто приєднався до системи он-лайн обслуговування Bank ID», - поділився враженнями стосовно співпрацю з Івано-Франківськом Дмитро Дубілет.

Руслан Марцінків розповів гостю про успіхи міста в опануванні сервісу надання електронних послуг. Йшлося про те, що нині мешканцям Івано-Франківська доступно 13 адміністративних послуг, які можна замовити он-лайн на сайті ЦНАПу www.cnap.if.ua. Результати користувачі отримують на електронну пошту або ж можуть забрати оригінал документу особисто після смс-сповіщення.

Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради постійно працює над розширенням переліку таких послуг у межах чинного законодавства України. Планується, що до середини 2016 року кількість їх сягатиме більше 30. Власне, це і передбачало підписання згаданого вище меморандуму. Ідентифікація клієнта для отримання послуг в електронному форматі здійснюється за технологію Bank ID. Також усі послуги, а також детальна інформація стосовно механізму їх здійснення, доступні на порталі www.e-gov.org.ua.

«Ми враховуємо потреби громади, створюючи нові електронні послуги. Тому нещодавно ми запровадили можливість подання документів та отримання інформації про призначення субсидій в режимі он-лайн», - резюмував міський голова.

Леся, 27.01.2016 16:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини