Громадські активісти розпочали сезон полювання на браконьєрів

Сезон полювання на браконьєрів у 2016 році відкрито.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав громадський активіст Тарас Дем’янів.

«Цієї ночі я на чолі ініціативної групи з числа громадських рибінспекторів та небайдужих активістів-рибалок провели рейд по зимувальних ямах річок Бистриця Солотвинська та Дністер на предмет виявлення порушників рибальських правил.
Якщо на річці Бистриця Солотвинська риба зимує в відносно спокійній обстановці. Лунок ми не виявили. То на ріці Дністер ситуація дзеркально протилежна. Виявлено сліди лунок для встановлення сітокпоблизу зимувальних ям. Самих браконьєрів на місті ми не застали. Знайшли лише 30 метрів сітки на зимувальній ямі поблизу селища Мартинів. Та в 04:15 ранку на ділянці річки Дністер між населеними пунктами Луг та Делева нами було помічено двох чоловіків, що довбали лунки. При нашому наближенні до них, один з чоловіків з наплічником почав утікати. Але вдача була не на його стороні. Догнали. В наплічнику було виявлено батарею АКБ від мотоцикла, складний багор, переносну лампу, рибальський ніж та грузила для сітки.
Як вияснилось чоловіки мали намір поставити сітки в даному місці. Речі чоловікам ми звісно повернули та попередили їх про відповідальність за порушення законодавства рибного лову.
Отож ми знову в ділі. І знову на чистому патріотичному ентузіазмі»,
- написав громадський активіст.

Леся, 09.01.2016 10:51



Вибір редакції

Найпопулярніші новини