Чергові ілюзії російської пропаганди

Російська пропаганда продовжує створювати ілюзії «міжнародної підтримки Росії». При чому, у такі вигадки з впевненістю вірять провідні політичні діячі.

Так, голова комітету Державної думи Російської Федерації по міжнародним справам Пушков О.С. стверджує про категоричні настрої серед французьких політиків та у суспільстві скасувати санкції проти Російської Федерації. Відповідно до його повідомлення, резолюція з вказаним змістом як відображення думки народу уже направлена на розгляд Парламенту Франції.

При цьому, як завжди, для придання правдивості та об’єктивності подібним заявам використовуються поодинокі проросійські політики, думки та погляди яких не мають ніякого відношення до відображення суспільної думки.

Зокрема, Пушков О.С. у своєму повідомленні небезпідставно зсилається на французького депутата Тьєррі Маріані, який є ініціатором вказаної резолюції. Однак, всім відомі факти про вказану особу дають підстави не сумніватися у заказовості такої ініціативи та здійснення її під впливом Російської Федерації.

Відомо, що Тьєрі Маріані разом з Володимиром Якуніним (російським олігархом і особистим другом Путіна) є співпрезидентом Асоціації Франко-російський діалог, тісно пов’язаний з найближчим оточенням Путіна.

Крім того, Тьєррі Маріані – саме той самий депутат, який очолив незаконну поїздку до Криму влітку 2015 року, за що його засудив МЗС Франції, Парламент Франції та навіть власна фракція в Парламенті. Після цього інциденту Т.Маріані «попросили» залишити посаду в ПАРЄ. Очевидно, що його «ініціатива» не відображає ні волю парламенту, ні волю народу Франції.

Як кажуть, для пропаганди головне не факт, а його вигідне роз'яснення. Очевидно, російські політики та пропагандисти використовують дане правило у повному обсязі. 

Леся, 21.12.2015 13:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини