Експерти розповіли прикарпатцям про те, як уберегтися від шахрайства із банківськими картками

Протягом останнього часу зростають випадки шахрайства, які пов’язані із банківськими картками. Особливо часто від дій злочинців потерпають прикарпатці, які продають товари через інтернет.

Шахраї, маючи, номер карти, намагаються зняти з них чужі гроші. Для цього телефонують власнику карти, кажуть, що оплатили товар, проте, гроші зависли. Говорять, що на телефон має прийти код, який «допустить» гроші на рахунок і цей код треба їм продиктувати. Якщо людина повірить і продиктує його, то шахраї зможуть зняти із чужої карти гроші, розповідають працівники Приватбанку (банк надає послугу зняття готівки із банкомату без самої карти).

Вони просять бути обачними і не надавати стороннім людям будь-яку інформацію про банківську карту, і це стосується не лише пін-коду чи кодового слова паролю. Просять не розголошувати інформацію про термін дії карти, не диктувати svv код (три цифри на звороті карти).

Також, кажуть у Приватбанку, треба насторожитися, якщо раптом «заблокувався» персональний номер телефону. Не виключено, що шахраї продублювали номер телефону і будуть намагатися зняти кошти із рахунку У цьому випадку треба негайно заблокувати всі карткові рахунки, щоби не втратити свої гроші.

Експерти рекомендують прикарпатцям мати номер телефону для фінансових операцій, до якого би були прив’язані картки і не використовувати його в інших цілях, таким чином можна убезпечити себе від шахрайства. Також радять мати карти для покупок, особливо в інтернеті, з лімітом і тільки цю карту використовувати, для розрахунків. В цьому разі основна карта із основними сумами грошей буде убезпечена від шахраїв.

Окрім того, експерти радять блокувати карту і просити в банку нову після покупок-продаж на інетрент-сайтах, щоби шахраї не могли скористатися інформацією.

Леся, 16.12.2015 09:30



Вибір редакції

Найпопулярніші новини