Мешканців будинку, де має розташовуватися хоспіс, вводять в оману – отець Ярослав Рохман

Мешканці будинку по вулиці Нова 19Б виступають проти того, щоби у їх будинку був хоспіс. Із цього приводу зареєстрували навіть петицію, в якій просять не відкривати хоспіс, оскільки це суперечить волі мешканців будинку. Петиція наразі зібрала 48 підписів, потрібно ще 202 підписи, щоби вона була розглянута міським головою Русланом Марцінківим.

Разом з тим, капелан хоспiсу о. Ярослав Рохман вважає, що мешканців будинку просто вводять в оману.

За його словами, в  приміщенні хоспісу не буде i ніколи не планувалося ліжок стаціонару для розміщення i перебування хворих. А саме факт стаціонару найбільше бентежить мешканців будинку.

«В даному приміщенні не буде i ніколи не планувалося розміщення сильних анальгетиків, які вміщують наркотичні речовини, тому що їхнє зберігання пов'язане з додатковою охороною, спеціальним пристосуванням приміщення та ліцензією. У нас це передбачено в головному корпусi – в стаціонарі хоспiсу», - розповідає отець Ярослав Рохман.

За його словами, жодної медичної, епідемічної, соціальної чи будь-якої іншої загрози i небезпеки не несе розміщення офісу виїзного/консультативного вiддiлення в нежитловому примiщеннi будинку 19-б по вул. Новій.

Леся, 07.12.2015 08:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини