Уряд Порошенка-Яценюка планує у грудні системний гоп-стоп - політик

Свіжа новина від міністра фінансів Наталії Яресько: "Низку законопроектів щодо структурних реформ, новий Податковий кодекс України та проект Держбюджету-2016 плануємо подати до Верховної Ради у найближчі тижні".

Про цен на своїй сторінці у Фейсбуці пише політик Анатолій Гриценко.

«Найближчі тижні, скільки їх? Не один, це точно. Значить, мінімум два. Або три. Або чотири... Міністр не уточнила. Можна лише гадати. Без гадання із повідомлення Яресько ясно одне - Уряд Порошенка-Яценюка планує у грудні системний гоп-стоп. З так само системними, але абсолютно непрогнозованими наслідками. Чому гоп-стоп?

Тому що буде порушено вимоги кількох Законів. І про регламент Ради, бо в такі терміни неможливо дотримати законні процедури, не кажучи вже про всебічне вивчення, змістовне обговорення, внесення необхідних поправок до урядових проектів, у яких зазвичай купа ляпів, нестиковок та ще й приховані корупційно-лоббістські схеми. І норму Закону про неприпустимість запровадження податкових змін, мінімум, лише через півроку після їх схвалення. Гарант цих порушень не зупинить - він натомість гарантуватиме і проштовхуватиме режим гоп-стоп.

Тому що Уряд Порошенка-Яценюка "имел в виду" і десятки мільйонів громадян, і мільйони підприємців, яких гоп-стопом позбавив можливості хоч якось завчасно планувати своє майбутнє, свій бізнес. Звертаю увагу: Яресько говорить не про якісь там косметичні зміни, а про НОВИЙ Податковий кодекс! Якого ще ніхто не бачив, бо його дописують-латають дотепер. Як не бачив ніхто і проекту Держбюджету-2016, бо його теж дописують-латають дотепер, Як не чув і не знає ніхто про анонсовані Яресько якісь структурні реформи...

Щоб провести заплановане Урядом Порошенка-Яценюка через Раду, для медійного забезпечення режиму гоп-стоп піднімуть шалений галас про вселенський прорив (якщо закони прийняти), про вселенську катастрофу (якщо не прийняти), про непоступливість МВФ, про жорсткі вимоги Європи і Америки, для додаткового тиску на депутатів привезуть наживо дуже високих гостей із Америки і Європи...

Рада може цей гоп-стоп зупинити. І може спробувати домогтися прийняття законів, які працюватимуть на країну, а не на кількох родин у країні, тим більше не на когось за межами країни.

Я бажаю депутатам, які вважають себе народними і ще не зганьбили це звання - витримки і відповідальності», - написав Гриценко.

 

Леся, 18.11.2015 10:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини