Політик назвав можливі причини обстрілу кабінету Шокіна, сере них і помста

Вчора пізно ввечері хтось здійснив кілька пострілів у вікно кабінету Генпрокурора Віктора Шокіна. В СБУ відкрили справу за статтею замах на вбивство.

Деякі експерти говорять про те, що, можливо, Генпрокурору таким чином погрожували у зв’язку із останнім гучним затриманням

«Чи можлива помста у вигляді реального замаху на вбивство з боку тої ж групи Корбана-Коломойського? А чому б і ні? Що це не відповідає практиці бандитських розбірок та логіці їхніх дій у минулому? Відповідає. Тим паче, що Шокін їм, як шпилька в одному місці. Подивіться, як усі його підбріхувачі в Раді вже півроку домагаються саме його відставки. А зараз ситуація для них загострилася до краю. І не треба шукати логіки в помсті - здоровий глузд у ній завжди відпочиває.
Версія залякування має право на існування? Безумовно. Злочинні угруповання часто подібним способом діяли проти правоохоронців, які занадто близько до них наближалися, але доки рішення про вбивство ще не визріло. Ця версія видається мені найреальнішою.
Чи можлива імітація замаху? Не виключаю. Хоча маю сумніви з огляду на ситуацію в наших правоохоронних органах та в ГПУ, зокрема. Адже для такої імітації треба не лише підібрати виконавця, але й усунути всі можливі несподіванки і під час обстрілу, й, головне, під час відходу снайпера з позиції. Для цього потрібно задіяти чимало людей. Де гарантія, що хтось з них щось комусь не розкаже, а той хтось інший не виявиться ображеним чи тихим саботажником? Тому піддаю сумніву, але не виключаю», -
написав на своїй сторінці у Фейсбуці політик Тарас Чорновіл.

Окрім того, він не виключає того, що стріляти могла і психічно неврівноважена людина.

«Чи може це бути акт індивідуального збоченця, який діяв подібно до колишнього айдарівця, що шпурнув гранату в дім мера Львова? Той заявив, що в нього є претензії до владоможців загалом, тому він здійснив свій дикий акт конкретно проти Садового. Це повний ірраціоналізм, але саме так і діють психічно неврівноважені люди, які мучаться від власної невлаштованості й шукають проблеми не в собі, а в усьому оточуючому світі. Більшість терористів-одиночок, які підривають бомби чи відкривають стрільбу по натовпу, керуються саме цими принципами. Єдине, що викликає тут сумнів, - це підготованість стрільця та його технічна оснащеність. Чи міг одиночка вирахувати розміщення вікон генпрокурора, мати снайперську гвинтівку, вміти влучно стріляти? Трудно, але технічно реально. Якщо людина поставила собі за завдання вбити саме Шокіна, то мета спонукає шукати засоби.
Тож варіанти всі реальні, але я надаю перевагу саме другому (про залякування)»
, - написав Чорновіл.

За його словами, напроти вікон Шокіна височить шикарна вежа-замок корпорації "Укрпідшипник" Сергія Клюєва, колись саме там і був його основний кабінет.

«Я абсолютно виключаю, щоб люди Клюєва стріляли в Шокіна з власного ж офісу - таких ідіотів ще треба пошукати. Тому, найпевніше, стріляли з сусідніх будинків. Але ГПУ, СБУ, УДО й ще хто треба, матимуть всі підстави зайти в офіс Клюєва і там дуже ретельно все переглянути. Там уже мусили проводити трус, коли зняли з Клюєва недоторканість і відкрили справу (хоча при нашому бардаку...), але пройшов час, там можуть бути якісь важливі дані про те, де зараз перебувають обидва Клюєви, та як впливають на ситуацію в Україні й на свої бізнес-інтереси, а ще й всяка всячина, наприклад, як Оппі-блоппі проводив вибори, й що там планувалося, зокрема, й у Маріуполі. Тому - далі буде...» - написав Чорновіл.

Леся, 03.11.2015 14:56



Вибір редакції

Найпопулярніші новини