Відмова Саакашвілі очолити список БПП є чорною міткою для партії - політолог

Голова Одеської ОДА Михаїл Саакашвілі відмовився очолити список БПП. Це головна новина цього політичного сезону.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав політолог Тарас Загородній.

«Саакашвілі при всіх його недоліках (рівень його балобольства значно перевершує його українських колег. Вірять, поки не розтрачений кредит довіри. Як у Ющенка) дуже професійний політик, який дуже тонко відчуває куди вітер дме. Куди потрібно вступати, а куди ні.

Коли йому пропонували очолити Антикорупційне бюро, то він технічно з'їхав з теми, бо зрозумів, що не потягне і всі шишки полетять в нього. І його міф швидко здується.

Тому пішов на Одесу. Якщо щось не вийде (вже не виходить. Багато обіцянок, а працювати реально системно не вміє), то завжди можна зробити винним або Яценюка (у справі), або Порошенко (не завжди у справі), або Путіна, або інопланетян. Поки український народ вірить, що політики в інших країнах менше чешуть язиками покатит в принципі будь-яка версія», - пише Загородній.

За його словами, відмова Саакашвілі йти з владою - це "чорна мітка". Причиною відмови очолювати список БПП може бути декілька.

«1. Саакашвілі чітко собі представляє якими методами буде "куватися" результат влади на виборах. Поїздка до Чернігова на 205 округ під час виборчої кампанії для реклами провладного політика, про який відомо, що він скуповував голоси як у старі добрі часи, трохи протверезила Саакашвілі. Він зрозумів, що скандалів буде дуже багато.

2.Саакашвілі не вірить у довгостроковість коаліції і незмінність нинішньої владної конфігурації, тому зайняв вичікувальну позицію. До виборів у Грузії ще цілий рік. Треба десь пересидіти і не ким зайвий раз не посваритися», - пише політолог. 

Леся, 16.09.2015 20:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини