Збройні Сили продовжують жити і воювати за найгіршими традиціями совка – експерт

 Збройні Сили України продовжують жити і воювати за найгіршими традиціями совка. І цей совок укріплюється. Те, що війська набагато сильніші ніж минулого року, невелика заслуга. Якщо заслуга, то не можновладців, а відповідальності частини громадян-патріотів.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише військовий експерт Святослав Стеценко.

За його словами, вже в інших країнах запроваджують нові настанови, керівництва, методики, рекомендації на основі аналізу нашої не-війни.

«У нас купа військових науково-дослідних інститутів, центрів, навчальних закладів - майже нічого нового не зроблено. Так і продовжують працювати невідомо для чого. Звіти в Генштаб не є потрібним країні і війську результатом. Де їхні передові напрацювання, хто бачив запровадження розроблених ними рекомендацій щодо нових способів дій, нових методик підготовки?
А те, що намагаються запроваджувати ентузіасти, майже все тоне в бюрократичній багнюці. 
Як був, так і залишається режим максимального гальмування ініціативи знизу.
І ті справжні офіцери-патріоти, які дійсно є майже на всіх рівнях, самі щось докорінно змінити не мають а ні права, а ні можливості. І приїзди іноземних інструкторів не мають потрібного ефекту, тому що рішення приймають всі ті самі прогнилі пристосуванці, що й кілька років назад.
І намагання перекласти провину на недбалих командирів на місцях є шахрайством. Тих командирів відбирають, навчають, просувають керівники вищого рівня. Вони персонально відповідають за якість офіцерського складу, вони зберігають ту негідну совкову традицію.
Тому не розслаблятися і робити все можливе для підтримки фронту і тиску на чиновників»,
- пише Стеценко.

Леся, 15.09.2015 07:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини