Горе-реформатори вбили споживчий ринок – експерт

Дрібному бізнесу пропонують обговорювати проблеми в економіці України. В той же час, уже повним ходом іде аналіз і робота над пропозиціями до змін у податковому законодавстві.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише голова ГО «Комітет підприємців міста Івано-Франківська» Ігор Метлюх.

«Особисто мені видається, що весь цей рух абсолютно нікчемний. Чому? Та тому, що малий бізнес на 99% "направлений" на вітчизняний споживчий ринок. Нам пропонують розглядати проблеми підприємців, але головна проблема і підприємців і споживачів-практична ліквідація "горе-реформаторами" споживчого ринку, як такого!

Якщо у подавляючої більшості населення не вистачає наразі коштів, щоб оплатити комуналку і елементарно прохарчуватись, то це - не споживачі, а злидарі, які вимушені думати не про купівлю нових товарів та послуг, а про те, як вижити! І тут, щоб не робили маленькі бізнесмени, все марно! Бо проблема в уряді, який знищив споживчий ринок, опустивши планку мінімальної зарплати і пенсії нижче реального прожиткового мінімуму і, одночасно, в рази піднявши вартість комуналки та імпортних товарів( за рахунок трьохкратної девальвації гривні )» - пише Метлюх.

За його словами, виходить, що основна проблема дрібного бізнесу-це заставити владу підняти мінімальну зарплату та пенсію до рівня, як мінімум, реального прожиткового мінімуму.

«Тобто, дрібному бізнесу, необхідно починати новий Майдан за достойні пенсії та справедливу оплату праці найманих працівників!!! І залучати ці категорії громадян на підтримку висунутих вимог. Якщо цього не робити, то разом зі споживчим ринком, зникнуть і ті, хто на нього працював, тобто, дрібний бізнес. Всі самозайняті особи і маленькі підприємці поступово перетворяться на бідних безробітних, бо вмер той організм з яким вони були у сімбіозі! Просто зараз багато людей цього ще не розуміють і надіються, що якимось дивом все налагодиться. А надіятись, при такій владі, немає на що. Її основна задача-власне благополуччя і збагачення за рахунок всіх інших членів суспільства і всі зусилля направлені на одне-зміцнення феодально-олігархічного синдикату, який розглядає державу, як власну вотчину, чи своє приватне підприємство. Насправді, все дуже просто. Всі наші біди від жадібності олігархів та того, що вони стали владою у країні, ніким не контрольованою і нікому не підзвітною», - говорить Метлюх.

Леся, 14.09.2015 07:05



Вибір редакції

Найпопулярніші новини