Правий сектор Прикарпаття вимагає гарантувати громадянам захист від монополії приватних фірм по енергоносіях

Правий сектор Прикарпаття опублікував звернення до Президента Петра Порошенка.

Президенту України 
П.Порошенку
01220, м. Київ, вул. Банкова,11

Відкрите звернення

Звертаючись до Вас, хочемо нагадати, що при підтримці народу Ви стали Президентом держави Україна, а підтримка народу дорого коштує! То ж не змарнуйте свого часу як Президента, бо народ хоче побачити на ділі виконання передвиборчих обіцянок – всі чекають від Вас дієвих кроків у реформуванні тих державних структур, що Вам підпорядковані.

Звертаємося до Вас як гаранта Конституції: на підставі ст.102, Ви повинні забезпечити права та гарантувати громадянам захист від монополії приватних фірм по енергоносіях, а саме: обленерго та газові управління, які фактично, є посередниками між державою та населенням. 
Скуповуючи у держави електроенергію за одну ціну, перепродуючи населенню в 100 раз вище, – без фактичних затрат на мережу, оскільки вона є державним майном. При цьому користувачі ще й змушені оплачувати непомірні до послуг кошти за підключення до мережі, яка є власністю держави. Тим самим приватні компанії збагачуються і є монополістами надання послуг населенню.

Відомо, що об’єму газу, який видобувається в Україні, вистачає для потреб населення, природні ресурси є власністю українського народу, а отже безкоштовні. А під час свого правління Ю.Тимошенко збагачувалась за рахунок крадіжок газу з газопроводу шляхом будівництва на них збагачувальних станцій. На них добавляється невідома суміш, що впливає на якість палива та знижує процес тепловіддачі, зате збільшує швидкість обертання лічильника, що відбивається на гаманці простого українця та збагачує корупціонерів.

Приходимо до висновків, що, створивши «Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» (НКРЕ), – влада ще більше узурпувала сектор послуг і дала зрозуміти, що народ не може себе захистити від монополії олігархату. Прем’єр-міністр А.Яценюк заявляє про збитковість енергетичної галузі і влада вимушена підвищувати тарифи для населення, а це є прикриттям корупційних схем та «відкатів», які збагачують олігархів і й владу, що їм «підігрує».

На підставі викладеного:
- вимагаємо створення незалежної експертної комісії з участю представників Європейського союзу, МВФ та громадських організацій для проведення експертизи утворення ціни на газ та якості газової суміші, яка транспортується до кожної домівки (на підставі ст.42 КУ). 
- вимагаємо провести перевірку діяльності компаній-монополістів на ринку енергозабезпечення для населення антимонопольним комітетом з участю такої комісії та демонополізувати ринок енергозабезпечення; 
- вимагаємо оприлюднити спосіб ціноутворення на електроенергію та газ для населення, інакше порушується ст. 57 Конституції України.

Тому Ви, Президенте як гарант Конституції, своїм впливом зобов’язані забезпечити вимоги народу, сформульовані нами у зверненні, інакше ці вимоги, з приходом зими, виконає доведений до крайнощів сам український народ.

Просимо надати відповідь на наше звернення у встановлений законом термін!

11.09.2015 р.

Голова Ради 
ГО «Правий сектор - Прикарпаття» А.Подільський

Леся, 11.09.2015 18:35



Вибір редакції

Найпопулярніші новини