Колишній віце-прем’єр вважає, що «Свободу» цькують

Колишній віце-прем’єр Олександр Сич, вважає, що партію «Свобода» цькують.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Сьогоднішнє цькування "Свободи" чинними владними структурами цілком вписується у сценарій того витискання українського націоналізму із українського політичного поля, який системно і цілеспрямовано реалізовується протягом всіх років Незалежності. Бо весь цей час в Україні ведеться боротьба за те, яким змістом буде наповнена Українська за формою держава. Її глобальними суб'єктами є три політичні табори (незалежно від назв партій, які їх ситуативно наповнюють) - український національний, промосковський і ліберально-космополітичний. Який із них переможе, такою і буде держава - чи справді українською національною, а чи другою московською державою на світовій мапі, або ж зденаціоналізованим державним утворенням будь-кого, лишень не українців на своїй Богом дарованій землі», - написав Сич.

За його словами, жодного разу у цій політичній боротьбі ще не перемагав український національний табір. Натомість в ній поперемінно тріумфували промосковський і ліберально-космополітичний. Вектори їхніх програмних устремлінь спрямовані на задоволення інтересів зовнішніх центрів впливу, але не на задоволення потреб українського народу.

«Й для обох їх, незалежно від стану взаємної конкуренції, український націоналізм є кісткою в горлі, бо він (також незалежно від назв партій на тому чи іншому етапі боротьби) мислить інтересами власної нації і є мобілізаційним ядром українського національного табору. А тому при всіх владних режимах для справи нищення українських націоналістичних сил представники обох цих таборів на повну використовували спецслужби і силові структури держави. Так було в часи правлінь Кравчука, Кучми і Януковича. Нічим не різнилася ситуація в часи Ющенка й не різниться вона при Порошенкові. Недаремно перший із них невдовзі після Помаранчевої Революції на зустрічі з представниками єврейських організацій в Нью-Йорку "виступив проти будь-яких проявів націоналізму в Україні". Як свідчить сьогонішня реакція Порошенка на неадекватні звинувачення Авакова проти "Свободи", не були обмовкою і його слова про «цинічних бандер», - написав Сич.

Леся, 10.09.2015 13:37



Вибір редакції

Найпопулярніші новини