Влада відмовила бійцю із Білорусі у громадянстві, йому загрожує ув’язнення на Батьківщині

Боєць із Білорусі Рустам Док повідомив, що міграційна служба відмовила йому у громадянстві.

«Історія з міграційною службою отримала цілком логічне продовження. Чекав я, чекав, коли мені дадуть громадянство, але потім зрозумів, що виконувати обіцянку влада не хоче, і вирішив легалізуватися хоча б тимчасово, щоб не депортували.

Після того, як я подав документи на біженство, сходив туди на одне інтерв'ю, де надав документи про участь у АТО, і на питання "що вам загрожує по поверненню на батьківщину" відповів "в'язниця або фізична розправа", мені призначили друге інтерв'ю на 13 -е число.

І ось, вчора, РАПТОМ прийшов лист з міграційної служби, де мені відмовляють у прийнятті документів у зв'язку з "необґрунтованістю підстав" і "відсутністю боязні переслідування". Мабуть, для міграційної служби смерть і в'язниця не є чимось страшним ... У листі пропонується оскаржити рішення у п'ятиденний термін з моменту підписання наказу: він підписаний 05.08, а лист приходить 10.08. Очевидне-неймовірне.

Ну що ж, війна так війна, дорога міграційні. Досить вже пиляти бабло, брати хабарі і давати біженство злодіям в законі, поки іноземці вмирають і втрачають здоров'я на фронті», - написав на своїй сторінці у Фейсбуці Рустам Док.

Нагадаємо, Петро Порошенко пообіцяв, що всі бійці інших держав, які воюють в зоні АТО на стороні України, отримають громадянство. Наразі, це лише обіцянка. Громадянство отримують лише ті люди, які приїжджають в Україну працювати в органах влади. Наприклад, останньою громадянство отримала росіянка Марія Гайдар, яка пішла працювати заступником до голови Одеської ОДА Михаїла Саакашвілі.

Леся, 11.08.2015 12:18



Вибір редакції

Найпопулярніші новини