Військовий експерт розповів про два сценарії розвитку подій від влади

Аналіз дій можновладців, результатів таких дій, дописів експертів свідчать про те, що українські можновладці мають два варіанти дій, один з яких буде реалізований.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав військовий експерт Святослав Стеценко.

«Перший варіант силове "закручування гайок".
Для цього майже все готово.
Повністю слухняні прокуратура і судова системи, готові виконувати будь-які накази.
Значне підсилення репресивного апарату.
Хто такі НГУ? За винятком одного полку і кількох батальйонів добровольців - ті самі ВВ, які протистояли нам на Майдані. Війська, призначені для дій не на фронті , а на власній території. Саме вони в першу чергу отримують озброєння, спорядження, американських інструкторів. НГУ, не Збройні Сили є пріоритетом, вони краще озброєні, споряджені, навчені. Саме колишні ВВ, а не добровольчі частини НГУ. Колишні ВВ продовжують збільшувати і підсилювати, про що свідчить заява Авакова про створення нової бригади спецпризначення НГУ поруч з Києвом.
Значна частина командного складу ЗСУ у разі потреби також віддасть накази військам діяти проти "провокаторів" та "екстремістів" в тилу»,
- пише експерт.

Окрім того, є ще другий варіант, який кардинально протилежний першому.

«Другий варіант "даємо вам шанс". Перед виборами інкорпорувати в державний апарат значну кількість позасистемних людей, громадських активістів, волонтерів. У такий спосіб отримати потрібний результат на виборах. Ризику для системи ніякого, профіт може бути. Якщо щось покращилося - наша мудрість і крок на зустріч суспільству, ділі можливий маневр, як рух б вік дійсних реформ, так і випуск пару буз докорінних змін. Якщо не покращилося - ви хотіли, ми дали вам шанс, ви самі не впоралися», - пише Стеценко і радить не розслаблятися. 

Леся, 06.08.2015 10:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини