Трибунал буде неодмінно створений, вже через голосування на Генасамблеї – політтехнолог

Проголосувавши проти створення трибуналу по катастрофі малайзійського Боїнга, російський Президент Володимир Путін остаточно розписався у власному безсиллі. Вето в Радбезі ООН показує, що у Росії не залишилося інших аргументів, щоб зупинити правосуддя. "Ні" Віталія Чуркіна вчора означає "так" у визнанні вини Кремля за вбивство пасажирів та пілотів рейсу MH17.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав політтехнолог Тарас Березовець.

«Тим не менш, хоча всі заздалегідь передбачали підсумки голосування, вето Росії в Радбезі ООН було необхідно в якості підтвердження де-факто причетності Путіна до цього нелюдського акту. Тепер трибунал буде неодмінно створений, вже через голосування на Генасамблеї ООН. Що важливо знати в частині правозастосування вето, чим сильніше держава, тим рідше воно його застосовує. Так, США востаннє вдавалися до вето в далекому 2004 році. А СРСР, так само як і Росія, робить це із завидною регулярністю.

Для статистики, тільки в перші 10 років існування ООН, Радянський Союз використав це право 79 (!) Разів. Міністр закордонних справ СРСР В'ячеслав Молотов заслужив за це прізвисько "містер Вето". Як увійде в історію Віталій Чуркін, поки невідомо, але напевно це буде щось не літературне», - написав Березовець.

Леся, 30.07.2015 08:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини