Президент визнає героями України також і вбивць Небесної сотні – нардеп

Сьогодні колегія суддів Вищого адміністративного суду України не взяла на себе сміливість розглянути позов нардепа Володимира Парасюка до Президента України Петра Порошенка щодо скасування указу про присвоєння звання Героя України Володимиру Литвину, який виступає в цьому процесі третьою стороною та іншим народним депутатам, які голосували за закони 16 січня. Колегія закрила провадження у цій справі з формальних підстав за клопотанням представника Порошенка, який, до речі, не з'явився на судове засідання, знехтувавши ухвалою суду.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише нардеп Володимир Парсаюк.

«Раніше, за моїм депутатським запитом, Президент не захотів знімати звання Герой України з групи діючих народних депутатів: Володимира Литвина, В’ячеслава Богуслаєва, Бориса Дейча, Володимира Бойка, Леоніда Литвинова, Олександра Риженкова, Юхима Звягільського, Леоніда Байсарова, мотивуючи своє рішення тим, що нема законних підстав знімати в вище перелічених осіб звання Героя України, бо вони не скоїли жодного важкого злочину.

Вчитайтесь в ці слова: вони не скоїли жодного важкого злочину! 
Те, що ці особи голосували за злочинні закони 16 січня 2014 року і тим самим призвели до вбивств на Майдані, для Президента, на жаль, не є аргументом.

21 листопада 2014 р. родичі Героїв Небесної Сотні таки домоглись їхнього визнання Героями України. Президент підписав відповідний указ, однак весь його цинізм полягає в тому, що він визнає героями України також і вбивць Небесної сотні.

Проте, я не здаюсь. Вже зараз команда правників працює над текстом скарги до Верховного суду України стосовно сьогоднішньої ухвали ВАСУ», - написав нардеп.

Леся, 28.07.2015 15:08



Вибір редакції

Найпопулярніші новини