На місцевих виборах ціна голосу буде складати від 400 гривень до тисячі – політолог

У Чернігові пройшла обкатка базового сценарію, за яким відбуватимуться місцеві вибори. Принаймні з боку влади, яка схематично складатиметься з двох основних пунктів.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав політолог Тарас Загородній.

«1. Скупка голосів через «соціальні договори». Після ейфорії Чернігова, така технологія скоріше за все буде рекомендована як базова всім регіональним структурам. Зубожіле населення спокійно буде продавати голоси. Ціна «голосу» буде коливатися від 400 грн до 1000 грн.

2. Заниження явки суперників за допомогою адмінресурсу. На низькій явці перемагає найбільш організована сила. Один із способів заниження явки - це кошмарити людей по путінському сценарієм «на вулицях страшно», «ходити на ділянки страшно там все заміновано». Робиться це дуже просто: наприклад, в день виборів у районах компактного проживання прихильників суперника виставляється пост, наприклад, міліції, яка завертає людей, які йдуть на дільниці. Обґрунтування дуже просте «ділянку замінований, сидіть удома». Хто сказав чи подумав, що це було реалізовано в Чернігові?» - написав політолог.

Так само, відзначає експерт, напередодні виборів українці можуть сто п’ятдесят третій раз почути «повідомлення розвідки» про напад Путіна. Протягом кампанії в Чернігові «Путін нападав» на Україну «всього» три рази.

 

Леся, 27.07.2015 16:22



Вибір редакції

Найпопулярніші новини