У Верховній Раді обурені рішенням французьких колег відвідати Крим

Члени Комітету Верховної Ради України у закордонних справах, здивовані та обурені наміром групи депутатів Національних Зборів Франції відвідати Крим. Із цього приводу вони навіть прийняли відповідну заяву.

Її на своїйй сторінці у Фейсбуці опублікувала нардеп Ганна Гопко.

 ЗАЯВА

Комітету Верховної Ради України у закордонних справах щодо рішення групи депутатів Національних Зборів Французької Республіки відвідати тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим

Ми, члени Комітету Верховної Ради України у закордонних справах, здивовані та обурені наміром групи депутатів Національних Зборів Франції відвідати Крим. Йдеться про невід’ємну частину території України, підступно окуповану і анексовану Російською Федерацією із застосуванням її збройних сил і спецслужб у порушення основоположних принципів міжнародного права та двосторонніх угод, зокрема Договору 1997 року між Україною та Російською Федерацією, Будапештського меморандуму 1994 року, основоположних документів ООН, ОБСЄ та інших міжнародних організацій. Здійснивши цей міжнародний злочин, Росія порушила базові принципи глобального та європейського устрою, зруйнувала існуючий баланс сил в регіоні та спровокувала найбільшу з часів Другої світової війни безпекову кризу в Європі.
Дії депутатів Національних Зборів Франції є прямим викликом суверенітету та територіальній цілісності України. Територія Автономної Республіки Крим була, є і буде частиною України. Проведення на території Автономії під дулами автоматів так званого «референдуму» нічого не міняє в цій ситуації, і це тверде переконання громадян України та обраних ними депутатів Верховної Ради України. Особливо прикро те, що це здійснюють депутати країни, частина території якої була неодноразово анексована збройним шляхом, зраджуючи у такий спосіб пам'ять багатьох поколінь французів, які відстоювали незалежність та суверенітет своєї Батьківщини.
Ми засуджуємо таке рішення, прийняте групою депутатів Національних Зборів Французької Республіки, незалежно від пояснень, якими воно супроводжується. Цим рішенням було продемонстровано неповагу до суверенітету, територіальної цілісності України, її народу та міжнародного права.


Кому: Клоду БАРТЕЛОНУ,
Голові Національних Зборів
Французької Республіки

Елізабет ГІГУ, Голові Комісії
у закордонних справах Національних Зборів
Французької Республіки

Ремі ПОВРОСУ,
Голові Групи Дружби Україна – Франція
Національних Зборів Французької Республіки

Леся, 22.07.2015 17:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини