Ганна Гопко каже, що проти неї розпочали брудну кампанію із дискредитації

Народний депутат Ганна Гопко каже, що проти неї розпочали брудну кампанію із дискредитації.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Стосовно розгорнутої проти мене брудної кампанії про міфічний «закон Гопко» офіційно заявляю: прив’язка мого імені до цього закону і тонни брехні, сказаної з цього приводу, є свідомою провокацією і не мають нічого спільного з реальністю. Ось факти, які легко перевірити. Готова зустрічатися і конструктивно обговорювати з усіма представниками малих броварень та інших малих бізнесі», - написала Гопко.

За її словами, закон, яким запроваджено високу плату за ліцензію на торгівлю пивом, внесений до парламенту Кабінетом Міністрів України. Гопко каже, що не має жодного стосунку до розробки і реєстрації цього законопроекту. 

«Я не лише не ініціювала цього закону чи поправок, спрямованих на збільшення плати за ліцензію, а навпаки, пропонувала відмовитися від додаткових податків з малого бізнесу. Поправка №27, якою я пропонувала не запроваджувати новий акцизний податок з роздрібної торгівлі алкоголем, пивом і тютюном, на жаль, не була врахована. Законопроект голосами всієї коаліції. Я була в числі 250 депутатів, які голосували за цей проект. Але зовсім не через його «пивні» норми, а тому, що без прийняття цього закону неможливо було прийняти державний бюджет на 2015 рік. На жаль, більшість поправок, спрямованих на вдосконалення цього проекту, було провалено», - пише Ганан Гопко.

Разом з тим народний депутат говорить про те, що  залишається прихильником визнання очевидного факту, що пиво є алкоголем.

«Це європейська і світова практика. Підтримую такі ж обмеження місць продажу, споживання і реклами для пива, як і для алкоголю. Це дуже важливо для здоров’я українських громадян, перш за все молоді, значна частина якої потерпає від пивного алкоголізму. Але це нікому не дає права брехати буцімто я ініціюю чи підтримую нестерпні податки для виробників чи продавців пива, а тим більше – малих броварень. Україна має неухильно, але дуже помірно, підвищувати ставки акцизів на пиво, як це роблять усі наші європейські сусіди. До речі, така політика вже дала позитивні результати щодо тютюнових виробів – з року в рік ростуть надходження в бюджет, поступово зменшується число курців і пов’язаних з курінням захворювань, при цьому виробництво та торгівля цигарками не зазнали шкоди», - пише Гопко.

Окрім того, за її словами, вона завжди підтримувала ініціативи, спрямовані на підтримку підприємництва, особливо малого.

 

Леся, 02.07.2015 10:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини