Депутати зареєстрували законопроект щодо амністії учасників подій у Мукачево

З метою умиротворення конфлікту на Закарпатті, разом Андрій Лозовий, Олег Ляшко, Віктор Вовк та Ігор Мосійчук зареєстрували законопроект щодо амністії учасників подій в Мукачевому. Мова йде про бійців «Правого сектору», частина з яких – ув’язнена, а частина – заблокована в Карпатах.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав нардеп Олег Ляшко.

«Хтось називає їх бандитами, хтось патріотами, але ніхто з учасників ТСК щодо подій у Мукачевому, у якій бере активну участь Ігор Мосійчук, не заперечує той факт, що ці люди захищали Україну від окупантів на Донбасі. Нагадаю, у вересні минулого року Верховна Рада ухвалила президентський законопроект, яким оголосила амністію бойовикам на Сході України за умови складання зброї. Я не голосував за це рішення. Але якщо Верховна Рада вважає доцільним амністувати терористів Путіна, то не бачу причин, чому не можна оголосити амністію бійцям «Правого сектора», які проливали кров за рідну землю. Звісно, за умови складання ними зброї.
Переконаний, це буде справедливим і єдиним правильним кроком у ситуації, що склалася.
Закликаю спікера ВР Володимира Гройсмана негайно скликати позачергову сесію, на якій розглянути звіт ТСК щодо Мукачева, а також ухвалити наш законопроект щодо амністії учасників цих подій. Звертаюся до колег по коаліції проявити розсудливість та підтримати цей документ з метою недопущення подальшої ескалації конфлікт»,
- написав Ляшко.

Леся, 21.07.2015 18:27



Вибір редакції

Найпопулярніші новини