Громада Косівського району звернулася до Порошенка із приводу змін до Конституції

Громада Косівського району звернулася до Президента Петра Порошенка із приводу змін до Конституції, які мали би приймати уже в четвер.

Президентові України
Петру Порошенку

Голові Верховної Ради України
Володимиру Гройсману

Заява Комітету громад Косівського району

В зв’язку з безапеляційними заявами Президента України Петра Порошенка та Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана про готовність українського парламенту до голосування за проект нового варіанту Конституції України ми, Комітет громад Косівщини як виразник спільних інтересів громад Косівського району, змушені зробити наступну заяву:
Президенте та Голово Верховної Ради, нас глибоко турбує той факт, що ви як найвищі представники державної влади, ігноруєте народ України в процесі внесення змін до чинної Конституції України.
Нагадуємо вам, що Конституція – це суспільний договір між державою та народом, міняти котрий без згоди народу не просто негарно - це злочинно. До чого це призводить, можете спитати в своїх попередників.
Нам дуже шкода, що ви обоє послідовно здійснюєте політику усунення народу від процесу управління державою, фактично нівелюючи не тільки поняття народовладдя, але й саму суть нашого державного устрою як республіки, в котрій народ є єдиним джерелом влади. 

Нас турбує той факт, що Президент нашої держави вочевидь забув про те, що сьогодні в цій державі нормально працюють тільки ті інститути, котрі безпосередньо підтримуються українською громадою. Українська армія – чудовий приклад незламності духу народу та бездарності державного управління.
Зараз наша держава перебуває у важкій ситуації. Не в останню чергу через безпорадність та неспроможність нашого політикуму, який у відчаї взявся реформувати країну, не маючи на те ані довіри народу, ані вміння, ані політичної волі до справжніх змін. 

Задамо вам риторичне питання: для чого при Президентові України створено Національний інститут стратегічних досліджень, який нещодавно опублікував аналітичну записку "Напрями забезпечення безпеки розвитку територіальних громад у процесі реформи адміністративно-територіального устрою України", якщо її висновками не користувались ті, хто готував проект змін до нашої Конституції? 
Невже ви, як і ваші попередники, так боїтеся свого народу, що готові піти на пряме порушення статті 5 та статті 157 Конституції України? Невже ви не усвідомлюєте того, що ваші дії є антинародними та неконституційними за своєю суттю?

Ми, громади Косівщини, як невід’ємна частина українського народу, заявляємо вам в порядку виконання статті 106 нашої Конституції про своє бажання та намір стати учасниками конституційного процесу і взяти участь у всеукраїнському референдумі стосовно змін до Конституції України. 

Будь-яке ігнорування даного волевиявлення буде розцінене нами як загроза узурпації влади з боку держави, що дає народу право діяти адекватно до ситуації використовуючи всі наявні в нього можливості.

Прийнято на засіданні Комітету громад Косівського району
10 липня 2015 року

Леся, 14.07.2015 19:22



Вибір редакції

Найпопулярніші новини