Враження від Закарпатської області: у маленьких магазинах більшість товару є контрабандою – волонтер

Після подій у Мукачевому деякі волонтери виїхали у Закарпатську область. Перше враження у них склалося на блок-посту, де правоохоронці порекомендували їм їздити на старих прибалтійських номерах, на які ніхто не звертає увагу, а не на зелених волонтерських.

«В’їхали вчора в Закарпатську область. На в’їзді - блок-пост. Міліціянти довго перевіряли наші волонтерські зелені номера. Кажуть, що вперше бачать машину з такими номерами. Про нову ініціативу Авакова з номерами не чули. В результаті відпускають з рекомендацією : "Ви краще старі прибалтійські номера вчепіть. У нас тут 60% на таких їздить, ніхто з даїшників їх не зупиняє і не звертає увагу, а з волонтерськими вас на кожному кутку будуть зупиняти», - пише на своїй сторінці у Фейсбуці волонтер Таїса Гайда.

Друге враження – засилля контрабандних товарів на полицях дрібних магазинів. В тому числі багато товарів із окупованого Криму.

«В маленьких магазинчиках при дорозі - більша частина товару - контрабанда ( усі етикетки румунською або чеською без перекладу) , хоча ціни досить прийнятні.
Вбивають полички з алкоголем: повально скрізь коньяки та вини з Криму з акцизною маркою "імпорт". Блін, на Закарпатті, ряди з різними сортами коньяків з Криму від різних виробників. Як? З Криму на Закарпаття провезти фури з коньяками? Яким чином купуються акцизні марки? Ми що уже не блокуємо торгівлю з Кримом? Відповідей дві: або контрабанда або фальсифікат. І те і інше протизаконно і те і інше кимось кришується дуже серйозно. Це не на вулиці , ц продається в кожному мінімаркеті , який ми зустріли по дорозі. В Закарпатті, недалеко Мукачева, там де за словами Авакова , він зараз за допомогою спецпідрозділів активно бореться з "бандитами". Розмахи корупції та безнаказаності вражають. Система бореться і досить успішно але з активістами і добровольцями, олігархи і корупціонери почуваються суперкомфортно, для них нічого не змінилось. А ви кажете, чому люди більше не витримують і беруть в руки зброю? Я побачила одну із відповідей на поличках магазинів»,
- пише волонтер.

Леся, 12.07.2015 09:45



Вибір редакції

Найпопулярніші новини