Скорочення депутатів місцевих рад пропонується лише для того щоб сподобатися виборцям – нардеп

Народний депутат Володимир Арєв вважає, що скорочення кількості депутатів місцевих рад пропонується лише для того щоб сподобатися виборцям, бо реальної користі чи економії не принесе.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, депутати місцевих рад не отримують зарплатні, тому про зменшення витрат не йдеться, апарат рад залишається без змін.

«Місцевому депутату виділяється фонд з місцевого бюджету, який він підзвітно витрачає безпосередньо на потреби округу чи громадян і, ВАЖЛИВО, ні мер, ні інший чиновник не можуть втрутитися в цей процес, крім випадку якщо кошти витрачені на неіснуючі речі, але то вже справа прокуратури», - пише нардеп.

Окрім того, менша кількість депутатів вигідна міськм головам.

«Чим менше депутатів, тим менше джерел для потенційного "головняка" для мера і посадовців-виконавців, бо контролерів менше. Нинішнє представництво громади в місцевих органах є адекватним, а в Києві, де нема райрад, можливо навіть мінімально достатнім. Тому, знову, замість прорахування і аналізу - популізм рулить, бо так хочеться сподобатись! Крім того, це вигідно політсилам, якими керують мери міст, про що я вже написав.», - каже нардеп. 

Леся, 07.07.2015 16:21



Вибір редакції

Найпопулярніші новини