Лідери кількох фракцій переконують Порошенка накласти вето на закон про реструктуризацію валютних кредитів

Парламент став заручником сценарію олігарха Ігоря Коломойського.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав політичний аналітик Павло Нусс.

«229 народних депутатів України, які проголосували за самий популістський закон року - 1558-1 (про реструктуризацію валютних кредитів) - стали заручниками виключно політичного сценарію олігарха і конкретного лідера партії «Укроп», Ігоря Коломойського. Він полягає в тому, щоб Закон був проголосований під тиском вулиці та значної меншості громадян, які нав'язують більшості фінансові проблеми, ну а після його прийняття, враховуючи загрозу національній безпеці і загрозу втрати контролю над банківською системою, Президент Порошенко, по ідеї, повинен ветувати цей Закон, що стане стартовим майданчиком для команди олігарха в їх політичній боротьбі з Президентом і його вертикаллю на місцях. Іншими словами, використавши фактор «вето», відбирати голоси у БПП і знижувати рейтинг самого Президента», - пише політичний аналітик.

За його словами, цей Закон, дійсно, несе загрозу національній безпеці, оскільки передбачає безпрецедентну витрату державних коштів на погашення валютного кредиту, менш ніж 3% громадян країни, а це більш ніж сто мільярдів гривень.

«Простими словами, знаючи ці підрахунки, ініціатори цього закону фактично стали на бік агресора, тому що в таких умовах фінансувати збройні сили неможливо.

Президент Порошенко повинен негайно ветувати цей закон, і, за моєю інформацією, лідери кількох фракцій більшості проводять консультації в Адміністрації Президента, шукають механізм політичного врегулювання даної проблеми і переконують главу держави ветувати документ.

Також, за моєю інформацією з достовірних джерел, координацією дій лідерів «кредитного майдану» займаються члени команди Коломойського - Геннадій Корбан і Борис Філатов. Переконаний, в СБУ знають про це, і також повинні негайно діяти для того, щоб запобігти масштабній провокацію проти України», - написав Нусс.

Леся, 03.07.2015 17:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини