Путін налаштований на продовження ескалації конфлікту на Донбасі - експерт

Відступ бойовиків з Широкіно, скоріше за все, має тимчасову тактичну мету.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав радник голови МВС Зорян Шкіряк.

«Перегрупування сил і можливість відпочинку для російських найманців, котрі за останні місяці понесли в районі цього населеного пункту значні втрати у живій силі та техніці. Бійці полку Нацгвардії "Азов" їх добряче намолотили. Крім того, такий крок може мати певні конкретні політичні цілі. Зокрема, спроба демонстрації Заходу буцімто "виконання домовленостей", з огляду на "демілітаризацію" Широкіного. Втім, це маячня і розслаблятися не варто. Ворог може нанести підступний удар на будь-якому з напрямків по всій лінії фронту», - пише Шкіряк.

 За його даними, основні НЗФ російських терористів та військовослужбовців регулярних частин ЗС РФ в напрямку Маріуполя базуються в районі Саханки та Новоазовська. За оперативною інформацією там перебуває близько 4 тисяч найманців та солдат регулярної російської армії. Крім того, десятки РСЗВ, танків, установок ствольної артилерії, САУ, сотні мінометів. Враховуючи близьку відстань до позицій сил АТО, масштабні артобстріли з боку бойовиків можуть продовжитися будь-якої миті.

«Тому, потрібно використати паузу, щоб значно укріпити наші позиції і взяти під контроль увесь населений пункт Широкіне. При цьому, варто не забувати, що колишні схрони і бліндажі терористів можуть бути заміновані. В ситуації, що відбувається в російсько-українській війні, будь-яке затишшя, варто сприймати як затишшя перед бурею. Неодноразово перевірено часом. Путін налаштований на продовження ескалації конфлікту на Донбасі і не зупиниться. Маємо бути готові в будь-який час дати гідну відсіч російській агресії та спробам прориву в глиб нашої території», - каже Шкіряк.

Леся, 03.07.2015 14:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини