«Самопоміч» зриває голосування за пакет МВФ – нардеп

Нардепи продовжують критикувати рішення фракції «Самопоміч» покинути зал задінь на знак протесту проти прийнятого закону про прокуратуру.

«Вони незадоволені прийнятим законом про прокуратуру. Я теж незадоволений. Вони не голосували за цей закон. Я теж не голосував. Але виходити із залу - це не варіант. І розповім чому.

1) Тому що закон поміняли – антикорупційного прокурора обиратиме комісія, яку формують в пропорції "7 від Ради - 4 від прокуратури". У базовій версії комітету було 6: 5. Навіть якщо ми маємо солідарну позицію одного від пропрезидентської фракції парламенту і чотирьох від прокуратури, це не гарантує більшість.

2) Тому що відхід від 6: 5 на користь 7: 4 був зроблений Гройсманом всупереч волі Банкової - за що ще може поплатитися, і будучи на зв'язку з громадськими активістами по телефону.

3) Тому що зараз по коридору Верховної Ради, схопившись за голову, ходить заступник міністра фінансів в шоці від того, що вихід Самопомочі по-суті зриває голосування за МВФ-ський пакет напередодні канікул в Вашингтонських офісах.

4) Ципрас - він не в Греції, він в головах», - написав на своїй сторінці у Фейсбуці нардеп Сергій Лещенко

Леся, 02.07.2015 20:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини