Шевченко розкритикував Яценюка. Його завтра можуть звільнити

Міністр екології Ігор Шевченко записав звернення, в якому заявив про те, що Кабмін на чолі із Арсенієм Яценюком захищає кланові інтереси олігархів.

Проте виступ Шевченка викликав у окремих політиків питання.

«Може, тут і сказана правда про Яценюка - але навіщо брехати в першому ж реченні про те, що ти закінчив Єльський університет. Ігор Шевченко був в Єлі на тримісячному фелоушіп. З таким же успіхом я, Mustafa Nayyem, Andriy Shevchenko, Svitlana Zalishchuk можемо говорити, що закінчили Стенфорд, хоча теж там були на короткочасному фелоушіп. Причому Ігор Шевченко краще за інших знає, чим відрізняється повноцінну освіту від програми тимчасової стажування, але все одно вводить в оману», - написав на свої сторінці у Фейсбуці нардеп Сергій Лещенко.

Виступив проти Шевченка і його колега по Кабміну, міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

«Ігор Шевченко публічно визнав, що, як міністр, скористався літаком одного із олігархів у приватних цілях. У будь-якій країні Європейського союзу - це би одразу призвело до відставки такого високопосадовця. І я особисто закликаю Ігоря Шевченка саме до такого мужнього та відповідального кроку. Тут, навіть, не питання можливої корупції. Цього вчинку вимагають європейські політичні традиції та стандарти політичної культури і моралі до яких ми прагнемо. Це ті цінності, за які ми всі стояли на Майдані» - написав у Фейсбуці міністр.

Окрім того, за його словами, якщо Шевченко хоче критикувати Яценюка, то правильно було би звільнитися, а вже потім оприлюднювати заяви.

Разом з тим, начебто уже завтра Кабімн має розглянути питання про відставку Ігоря Шевченко.

Нагадаємо, відкрито про те, що міністра екології можуть звільнити заговорили у день голосування за відставку Валентина Наливайченка з посади голови СБУ. Говорилося про те, що начебто «Батьківщині» пообіцяли, що Шевченка знімуть із посади, а фракція підтримає голосування за відставку тодішнього голови Служби безпеки.

Нещодавно Шевченко опинився в епіцентрі скандалу, начебто, коли горіла нафтобаза під Васильковим, він відпочивав у Європі. На засіданні уряду Арсеній Яценюк розкритикував міністра за те, що той ні разу не побував із фахівцями на місці надзвичайної ситуації.

 

Леся, 23.06.2015 18:13



Вибір редакції

Найпопулярніші новини