Правий сектор вимагає від Шокіна скасувати наказ про призначення нового прокурора Прикарпаття

Правий сектор вимагає скасувати наказ про призначення прокурором Івано-Франківської області Владислава Братюка. Його називають корупціонером. У Правому секторі просять владу не провокувати організації на проведення «чистого четверга».

Текст відкритої заяви наводимо повністю.

Відкрита заява
з приводу призначення прокурором Івано-Франківської області В.Братюка

Як стало відомо із ЗМІ – за наказом Генерального прокурора України прокурором Івано-Франківської області призначений закарпатець, старший радник юстиції Владислав Братюк. Підступно і підкилимно, ігноруючи цінності Майдану, таємно від громади області, а отже, зневажаючи жертви Революції гідності та воєнні події на сході України, діючий режим закріплюється сумнівними кадровими призначеннями.

Так, відповідно до інформації зі ЗМІ («Цар Тячівщини, або прокурор-хабарник» http://pr-z.com.ua/tsar-tyachivschini-abo-prokuror-habarnik), минуле В.Братюка рясніє порушеннями, несумісними із його посадовим призначенням. З них, зокрема: хабарництво; отримання «в подарунок» дорогого будинку; скоєння ДТП у стані алкогольного сп’яніння, у якій потерпіла дівчина; причетність до замаху на вбивство; вимагання грошей на підставі незаконних порушень кримінальних справ; «прикривання» злочинців; керування будівництвом вілли Пшонки на Закарпатті; а головне – перебування на керівній посаді в прокуратурі в часи режиму Януковича.

Тут виникають наступні риторичні питання. Чим керувався генпрокурор В.Шокін, призначаючи В.Братюка на посаду прокурора? Хто курує питання призначення посадовця в області? Чому представники «оновленої» влади не ставлять до відома громаду в питанні призначення місцевого прокуратора? Чи, знову ж таки, бракує в нашому регіоні людини, гідної зайняти дану посаду? Чи звільнення попереднього прокурора І.Настасяка, з доброго слова М.Саакашвілі, не стимулює «наступників» замислитись про їх участь? Де реакція нашого «губернатора» та представницької влади? Адже, чого доброго може очікувати громада Івано-Франківщини від цього корумпованого зайди!?

На підставі викладеного висловлюємо обурення призначенням В.Братюка на посаду прокурора Івано-Франківської області. Вимагаємо від Генерального прокурора України В.Шокіна скасувати наказ про дане призначення!!! Реагуючи, поки що, письмово, закликаємо причетних не провокувати громадськість до повторення «чистого четверга». «Кримінал» щодо патріотів, мабуть, вже доручено розглядати «новопризначеному»! Будемо також сподіватися на підтримку голови одеської ОДА щодо цього прокурора. Закликаємо громаду Прикарпаття до єдності у боротьбі!

Хай переможе правда!

Провід Івано-Франківської обласної організації Правий сектор

 

Леся, 28.06.2015 20:53



Вибір редакції

Найпопулярніші новини