Нардеп вирішив боротися із браконьєрами

Нардеп Юрій Соловей запевняє, що то після його втручання звільнено керівника Управління рибохорони в Івано-Франківській області.

«У травні змушений був звернутись із депутатським запитом до керівника Державного агентства рибного господарства України Яреми Коваліва – місцеве управління рибохорони було абсолютно бездіяльним притому, що варварське браконьєрство процвітає.

Розказав Коваліву детально про ситуацію в Галицькому районі – громадські активісти багато разів ставали свідками браконьєрства на ріках, які протікають на території району, в тому числі в нерестовий період (сіті, електровудки, багрі) – і ніяких дій з боку інспекторів рибохорони», -пише на своїй сторінці у Фейсбуці нардеп.

За його словами, на Бурштинсьому водосховищі діяли цілі бригади браконьєрів.

Рік тому сторожа Бурштинської рибоохоронної дільниці затримали за незаконний вилов риби сіткою звільнили з посади, а замість нього призначили ще одного професійного браконьєра (його кілька разів затримували на тому ж самому водосховищі та на річці Дністер). При цьому займаючись браконьєрством він мав офіційне посвідчення громадського інспектора Івано-Франківськрибохорони, каже нардеп.

«Станом на травень на одного інспектора рибоохорони (що працює «в полі») припадає два офісних працівника. Крім того, інспектори не мають транспортних засобів (на даний час справним залишається тільки один автомобіль) та паливо-мастильних матеріалів, уніфікованої форми. Жодне з трьох районних представництв управління рибохорони 
(Галицьке, Тисменицьке, Коломийське) не має ані приміщення, де можна було б зберігати необхідні для ефективної рибоохоронної роботи засоби - човни, двигуни до них, рятувальні жилети тощо.

Навіщо такий керівник? Не розумію.

Чотири останніх губернатори Івано-Франківської області не могли нічого добитись, даючи подання на звільнення керівника обласної рибохорони В. Викалюка.

Просив керівника Державного агентства рибного господарства України нарешті звільнити Викалюка з посади та відправити на пенсію, доречі, встановлену йому, як колишньому працівнику СБУ та КДБ.

Отримав відповідь.

Факти, викладені мною, були перевірені та підтверджені. Пан Викалюк відправлений на пенсію. До його заступника є серйозні запитання по якості роботи.

Прошу громадський активістів моніторити ситуацію по браконьєрам та мене повідомляти», - написав Соловей.

 

Леся, 23.06.2015 16:31



Вибір редакції

Найпопулярніші новини